Goed doel

Elk jaar steunen wij een goed doel! Heb jij er eentje? Of heb je een idee of een voorstel? Laat het ons weten! Betrokkenheid bij onze organisatie vinden wij een groot pluspunt. Geef dus zeker aan hoe dat jij (met jouw organisatie) wil of kan betrokken worden tijdens Costa Duffla. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan een (Costa) activiteit met jullie groep, het zetten van een infostand tijdens het strandje, organiseren van een nieuwe activiteit, een dagje komen helpen, verkoop van artikelen of nog het beste: een eigen origineel voorstel!

Interesse? Geef het alvast mee via onderstaand formulier en aarzel niet om ons te contacteren om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Goed doel groepsfoto
  
Na indiening hebben wij dit jaar gekozen om 2 goede doelen te steunen. Een beetje info van hen vind je alvast hieronder! De uitreiking van de cheque zal in december gebeuren.
 
Vertrouwenscentrum kindermishandeling vzw
 
Wij detecteren en stoppen kindermishandeling in gezinnen met kinderen tussen 0 en 18 jaar. We maken veiligheidsplannen om nieuw geweld te voorkomen en werken samen aan herstel binnen het gezin. Wij zijn het luisterend oor van de 1712 hulplijn en wij sensibiliseren graag burgers en professionals in het oppikken van signalen van kindermishandeling. Wij geven kinderen die geweld doormaken een stem en nieuwe kansen om zich te kunnen ontwikkelen want elk kind verdiend een zorgeloze jeugd en een eindeloos strand om te spelen en te leren!
 
Wij zouden het geweldig vinden om onze onthaalruimte en onze spelkamer, waar kinderen die slachtoffer van geweld zijn, op gesprek komen, een nieuwe kindvriendelijke en warme inrichting te geven. Verder willen we ook een concept uitwerken met koesterstenen die we na de reeks gesprekken zouden willen geven aan kinderen en jongeren als houvast, als reminder dat ze de moeite waard zijn. En tot slot willen we extra sensibiliseren op scholen om onderwijs traumasensitiever te maken. We denken hierbij aan de ontwikkeling van een vormingspakket of webinar en het bieden van kindgroepen.
 
School Montessori Duffel
 
Speelplaats verfraaiing in functie van veiligheid + het welbevinden en spel van onze kinderen stimuleren.